neděle 2. května 2010

Brutnák

Brutnák se mi vydatně vysemenil a tak mně napadlo zařadit ho do dalšího salátku. Věděla jsem, že je jedlý, včetně v letních měsících kvetoucích šmolkově modrých květů, ale ještě jsem ho neochutnala. Při pletí ze záhonku nádherně voněl po čerstvě utržených salátových okurkách.

Salát jsem namíchala ze spařené brokolice a ... na obrázku zleva medvědí česnek,směrem nahoru listy čerstvého špenátu, pampelišky, ptačince žabince, polníčku a uprostřed je mladý brutnák. Zálivka tentokrát byla smíchána z olivového oleje , citrónu, lžíce plnotučné hořčice a z balsamica cremo. Pro barevnost jsem přidala malá rajská jablíčka.

Tak nám salátek chutnal, že jsme si ho vyrobili ještě jednou a místo brokolice jsem znásobila množství špenátu, brutnáku, přidala malé lístky rukoly a pár naložených pampeliškových poupat (to už jsem tentokrát neměla sebou foťák ;o))






3 komentáře:

  1. Drahá kolegyně,babko kořenářko,inspirovala jsi mně.Ta zkušenost se nedá popsat jednou větou.Tak mám díky tobě nový příspěvek na téma brutnák.

    OdpovědětVymazat
  2. opravdu krásné fotky.. radost pro oko.. to já ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. That made me feel hungry!
    Nice blog!
    Cinna in Stockholm

    OdpovědětVymazat