Brutnák

Brutnák se mi vydatně vysemenil a tak mně napadlo zařadit ho do dalšího salátku. Věděla jsem, že je jedlý, včetně v letních měsících kvetoucích šmolkově modrých květů, ale ještě jsem ho neochutnala. Při pletí ze záhonku nádherně voněl po čerstvě utržených salátových okurkách.

Salát jsem namíchala ze spařené brokolice a ... na obrázku zleva medvědí česnek,směrem nahoru listy čerstvého špenátu, pampelišky, ptačince žabince, polníčku a uprostřed je mladý brutnák. Zálivka tentokrát byla smíchána z olivového oleje , citrónu, lžíce plnotučné hořčice a z balsamica cremo. Pro barevnost jsem přidala malá rajská jablíčka.

Tak nám salátek chutnal, že jsme si ho vyrobili ještě jednou a místo brokolice jsem znásobila množství špenátu, brutnáku, přidala malé lístky rukoly a pár naložených pampeliškových poupat (to už jsem tentokrát neměla sebou foťák ;o))






Komentáře

  1. Drahá kolegyně,babko kořenářko,inspirovala jsi mně.Ta zkušenost se nedá popsat jednou větou.Tak mám díky tobě nový příspěvek na téma brutnák.

    OdpovědětVymazat
  2. opravdu krásné fotky.. radost pro oko.. to já ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. That made me feel hungry!
    Nice blog!
    Cinna in Stockholm

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky