Brutnák
Brutnák se mi vydatně vysemenil a tak mně napadlo zařadit ho do dalšího salátku. Věděla jsem, že je jedlý, včetně v letních měsících kvetoucích šmolkově modrých květů, ale ještě jsem ho neochutnala. Při pletí ze záhonku nádherně voněl po čerstvě utržených salátových okurkách.
Salát jsem namíchala ze spařené brokolice a ... na obrázku zleva medvědí česnek,směrem nahoru listy čerstvého špenátu, pampelišky, ptačince žabince, polníčku a uprostřed je mladý brutnák. Zálivka tentokrát byla smíchána z olivového oleje , citrónu, lžíce plnotučné hořčice a z balsamica cremo. Pro barevnost jsem přidala malá rajská jablíčka.
Tak nám salátek chutnal, že jsme si ho vyrobili ještě jednou a místo brokolice jsem znásobila množství špenátu, brutnáku, přidala malé lístky rukoly a pár naložených pampeliškových poupat (to už jsem tentokrát neměla sebou foťák ;o))
Salát jsem namíchala ze spařené brokolice a ... na obrázku zleva medvědí česnek,směrem nahoru listy čerstvého špenátu, pampelišky, ptačince žabince, polníčku a uprostřed je mladý brutnák. Zálivka tentokrát byla smíchána z olivového oleje , citrónu, lžíce plnotučné hořčice a z balsamica cremo. Pro barevnost jsem přidala malá rajská jablíčka.
Tak nám salátek chutnal, že jsme si ho vyrobili ještě jednou a místo brokolice jsem znásobila množství špenátu, brutnáku, přidala malé lístky rukoly a pár naložených pampeliškových poupat (to už jsem tentokrát neměla sebou foťák ;o))
Drahá kolegyně,babko kořenářko,inspirovala jsi mně.Ta zkušenost se nedá popsat jednou větou.Tak mám díky tobě nový příspěvek na téma brutnák.
OdpovědětVymazatopravdu krásné fotky.. radost pro oko.. to já ráda :)
OdpovědětVymazatThat made me feel hungry!
OdpovědětVymazatNice blog!
Cinna in Stockholm