Karmelitské kapky po domácku

To se vezme sušená meduňka(500g), citr.kůra (20g), muškátový oříšek(10g),skořice, alkohol(1litr), vše se smíchá a nechá stát na okně týden nebo dva, po té se scedí. Užívá se po dobrém a vydatném jídle....a vůbec při zažívacích potížích nejvýše 2lžíce denně.

Komentáře

  1. Toto hned vyzkouším... za léto mám toliko nasušené medunky, že nevím co s ní ;o) čumpelinda

    OdpovědětVymazat
  2. všechny tyhle ingredience můžu..vypadá to hodně zajímavě

    OdpovědětVymazat
  3. Mimo kapky karmelitanské
    v kapkach deště za oknem
    jen chci říct,
    že jsou místa na světě itom virtuálním,
    kde rádi spočnete na cestě.
    Mokopo díky za tvůj bolg, je jak pohár vody podaný žíznícímu,
    je osvěžující, je přímo ze srdce aje obohacující.
    Nechce nic, nic nevnucuje, najdu zde jen to co je ti vlastni. Tise, skromne podane
    avsak s neuveritelnou silou a mocí neopakovatelného.
    Je jako deka spřadená ze snů jedné duše, měkounká. lehounká, pod kterou se schováš v tichu, není šitá patchworkem z různých stran
    Je jedinečnečnou sítí lidského bytí.
    Děkuji ti
    rosie

    OdpovědětVymazat
  4. Rosie,každá tvoje návštěva je jako kouzelné zrcadlo z pohádky...zrcadlí to co moje zaujaté oči nemohou vidět.Děkuju

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna jsem dosusila medunku,delam z ni normalne jen caj ale tohle urcite vyzkousim.Jen se chci jeste preptat,pises 500g susene medunky-to jsou jen listy nebo se muze pouzit cela rostlina?Pul kila "suseneho" musi byt poradna kopa.Jdu to prevazit:))

    OdpovědětVymazat
  6. Ted jsem jen v rychlosti proletla Wikipedii."Meduňkový čaj z listů navozuje klid, příjemný spánek a dobré zažívání. Z listů se rovněž připravuje meduňkový likér. Používá se také jako koření. Nať se používá v lidovém lékařství jako hypnotikum"
    Takze nat do Karmelitskych kapek asi nepouzivat co?

    OdpovědětVymazat
  7. Moni, sdrhla jsem listy a ty naložila do vodky s kořením.Koření se asi bude malinko měnit, neboť se prapůvodně meduňka nakládala do benediktýnky(likér).To už samo o sobě obsahovalo nějaké koření.Je to tajemství výroby likéru. Užívá se po kapkách, takže z toho problémy být nemohou...Přiznávám, že jsem meduňku nevážila a proto jsem podle citu upravila i množství alkoholu (25dcl) :o)mokopa

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky