Pro adventní návštěvy...

lomnické suchary, které začal vyrábět pan Michal Jína v r.1810.

Složení (50-60 kusů): 500 g hladké mouky,500g polohrubé mouky, 5OOg másla, 200g upražených oloupaných a pokrájených lískových ořechů, citrónová kůra, špetka soli, 3 žloutky, 1 kostka droždí, 1OOg cukru,1/2 l mléka

Postup: Ze surovin zaděláme těsto a necháme v teple kynout (mně se nezdálo množství tuku, proto jsem použila poloviční množství).Utvoříme tři veky a pomaleji upečeme vmírně předehřáté troubě asi půl hodiny. Upečené veky po vychladnutí nakrájíme na krajíčky, které na povrchu povlažíme rozpuštěným máslem(použila jsem druhou půlku másla), obalíme v moučkovém cukru s vanilkou a necháme ještě na plechu v troubě prosušit.



Komentáře

  1. Udělala jsem si v práci dobrý čajík,
    venku Slunce svítí
    vzduch je jarní
    ale dnes je Kateřiny
    den by měl být úplně jiný, sníh a mráz
    inu je to zas jinak
    ale chvíle pauzy a za odměnu klik,
    krásou šikovných rukou chci se potěšit.
    A ejhle, do knih záložka, dobrá pro pamět i pro očka
    a k tomu suchar a čajík.
    Já jsem na návštěvě a přemýšlím co je daleko a co blízko
    A ze rtů zas mi sklouzlo dík
    rosie

    OdpovědětVymazat
  2. Mokopko,vypadá to velice lákavě a máš to i moc hezky nafocené.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky