Vitamíny

Ani letos jsme neporušili rodinnou tradici. Od ledna do března až dubna zpestřujeme jídelníček klíčky nebo natěmi. Z natí máme oblíbenu nať řeřichy, ředkvičky nebo výhonky cibule, klíčky pšenice, ječmenu, vojtěšky alfa-alfa, hrachu,cizrny,čočky.... Miska na klíčení má tři části - spodní misku na zachytávání vody a udržování vlhka, prostřední na klíčení zrn apod., vrchní miska slouží rychle klíčícím natím a lze je pojídat i s kořínky na rozdíl od klíčení na vatě apod. Části lze kombinovat podle potřeby ;o)



Komentáře

  1. No, Moni, při tvých fotkách jsem dostala chuť na chleba s másle a čerstvou řeřichou... :) Asi taky zaseju... Moc pěkné a lákavé!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky,zajímavá klíčící miska .. řeřicha je opravdu lákavá :o) super fotečky ..

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky Mokopko.Ta miska na klíčení se mi taky líbí.Řeřichu mám ráda na chlebu s máslem

    OdpovědětVymazat
  4. ta miska je fakt dobra...este som taku nevidela, ja som vzdy naklicila zeruchu vo vate a prvykrat som ju dala zaklicit do trochy zeme, ale to nebolo ono, lebo ta zem bola vsade na chlibiku :)

    OdpovědětVymazat
  5. Selčičky,po miskách se dívejte hlavně v prodejnách zdravé výživy, je dost druhů.Naši misku jsem před lety koupila v Praze v Albiu na Smíchově.Řeřicha na chlebu je fakt dobrá, ale i jako ozdoba na slaných kaších,posypaná dýňová polévka...atd. zkrátka delikatesa :o) S láskou Mokopa

    OdpovědětVymazat
  6. Mokopko, tak tohle je opravdu vynález!! Ještě nikdy jsem to neviděla, ale vypadá to úžasně :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Moniko to je tedy "vynalez".Tuhle misku vidim take poprve.Ja klicim ve sklenici ktera ma misto vicka sitko a dvakrat denne promeju vodou a scedim.Tohle je ale opravdu super :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky