středa 15. září 2010

Domácí kečup podle farské hospodyně ...




Ingredience:
4 kg rajských jablíček
4 velké cibule
5 velkých jablek
2dl octa
2 lžičky soli
2 lžičky pálivé papriky lze nahradit dle chuti čerstvou třešňovou chilli papričkou ze zahrádky
2 lžičky mleté sladké papriky
2 lžičky mletého pepře
10 kuliček nového koření
10 hřebíčků
3 bobkové listy
hrst hořčičných bílých semínek
Jablíčka rajská i ta obyčejná, včetně cibule, rozkrájíme na drobné kousky a dusíme s kořením pod pokličkou, pak propasírujeme skrz síto a podle potřeby ještě odpaříme přebytečnou tekutinu podle druhu pěstovaných rajských jablíček.Sklenice s kečupem sterilizujeme.
Vyzkoušela jsem i Provensálský kečup podle receptu od Jitušky http://judith-for-joy.blogspot.com/ . Je výborný, udělala jsem ho ostřejší. Budeme ho používat na přípravu nachos ... děkuji.

7 komentářů:

  1. jůůůů...mokopka má další zásobu na zimu...supr, tleskám...a s dovolením si receptík uložím na příští rok, letos se moc neurodilo...vše stíháme bez problémů pojíst.....

    OdpovědětVymazat
  2. Milá farská hospodyně, krásně si fotila (ta odměrka je úžasná!) a dušená rajčátka voní až sem. Už jsem taky párkrát kečup vařila, letos na něj nějak nedošlo, i když ty i Jitu jste mě nahlodaly...
    Pohodový den, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Mokopko, fotečky jsou krásné, úplně mě to láká ochutnat, ale na vaření kečupu u mě asi nedojde :-) Měj se krásně Věrka

    OdpovědětVymazat
  4. Mokopo, už podle ingrediencí to musí být dobrota. Hezký večer Ditta

    OdpovědětVymazat
  5. Moni, při pročítání tvého receptu se mi sbíhaly sliny ( my tam ještě přidáváme cukr a ml. skořici). Je to dobrotka a sklenička se sní na posezení !!
    Přeju ti pěkný podzim
    Jaromila

    OdpovědětVymazat
  6. Moni, mňam kečup vypadá hodně chutně :)

    Krásný den
    Eva

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji dámy... máme nadúrodu rajských a tak stále vařím protlak,kečupy,leča atd...jsem pořád nadšená, že bez skleníku a denodenního zalévání v nadmořské výšce 540m dozrají a je jich tak moc...a jsou vynikající.S radostí Vaše Mokopa

    OdpovědětVymazat