...v týdnu babího léta

Květenství hortenzií jsem našla před "satelitním " domkem na hromádce zahradního "nepořádku",který já bych pěkně uložila do kompostu :o)Dva květy bramboříku mně překvapily na faře mezi okny.Brambořík jsem dostala k svátku jako nekvetoucí rostlinku pěstovanou doma ze semínek... Konečně jsme potkali kováře, který byl ochoten kvalitně vykovat repliky kování z původních oken, kování manžel vybrousil a napustil včelím voskem,aby si udrželo patinu ;o)...Já se pustila do amatérské rekonstrukce kamene,nejdříve kartáčem a vodou a potom ťukáním ocelovými hřebíky ve svazku...je to úžasná práce :o))


...a nakonec barvy těchto slunečných dní ve farské zahradě

Komentáře

  1. Mokopko, ty fotky jsou nádherné! Smekám před kovářem!
    Pohodové odpoledne, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Překrásně barevný podzim! Letos se vydařil :), i hortenzie nemají chybu.
    Přeju krásný večer! M

    OdpovědětVymazat
  3. Ten brambořík je tak něžný... A kovářská práce mistrná...

    OdpovědětVymazat
  4. Brambořík je kráásný a kovář k nezaplacení, nádherné fotky.

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Mokopko, kovářská práce je nádherná a babí léto ve farské zahradě je krásně barevné. Hortenzie jsem stříhala na sušení včera, úroda malá jenom 5 květů, ale zato obří, takové jsem nikdy neměla. Přeji mnoho krásných a pohodových podzimní dnů na faře, Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Něžné, jako svatební tančení jsou květy bramboříku, ve společnosti hortenzijního krajkový doplňuje něžnost obou.... :-))))

    vykované kování mistrně zpracované se těší, až bude sloužit ve všech farských okýnkách....gratuluji....

    babí barvení kouzlení ukázalo každému z nás krásu všeho kolem... :-))))),
    sním a jsem mezi nimi....

    OdpovědětVymazat
  7. Venku zuří čerstvý vítr,jak praví meteorologové a je zima že by psa nevyhnal,o to víc mně hřeje ocenění kovářské práce a vůbec všeho co tu vaše srdce zanechá :o)))Děkuji Mokopa

    OdpovědětVymazat
  8. Moni, vítej v klubu, taky sbírám, co druhý vyhodí( za nechápavých pohledů) a pak vyrábím odrbaný dekorace.......:-)
    měj se pěkně
    Jaromila

    OdpovědětVymazat
  9. Moni, nádherné fotky s pekným teplým jesenným odtieňom :-) Kovanie je krásne, umelecké... môžeš prezradiť, kde pobýva ten šikovný kováč? Nesmierne ma teší, keď vidím ako zachovávate dobové prvky - máte jedinečný dom a s láskou sa oň staráte. Ty vlastne robíš čosi ako ručné pieskovanie na tom kameni ;-) Vo farskej záhrade Ti to pekne kvitne. Prajem ešte veľa pekných dní, L.

    OdpovědětVymazat
  10. Lussiko,děkuju za tvůj komentář.Pan kovář je už v důchodu (pracoval pro památkový úřad) a nechce už pracovat...odmítá i takovým lidem jako je paní prezidentová Klausová,měli jsme štěstí že nám vyhověl;o)) přes společného známého (truhláře :o))

    Nahradila jsem kamenické nářadí za šikovné české ručičky...Doufám, že jsi si všimla aktualizované fotografie fary na koci stránek...klube se z ní pohádkový domeček :o))

    Děkuji Mokopa

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky