úterý 7. března 2017

Jáhlové mlsání

Ve zdravé výživě jsem objevila velmi chutný jáhlový dezert.
A tak jsem si přečetla složení a vyrobila jsem si ho. Je bezlepkový, přirozeně sladký jablíčky, které obsahuje. V této podobě je ochucený borůvkami. Výborná svačinka - přesnídávka pro děti, dezert pro dospělé. Samozřejmě se dá vylepšit chia semínky, oříšky... místo šlehačky můžeme mlsání doplnit lžičkou sójového dezertu Alpro. 




(pozn.  Recept : 1díl jahel a 4 díly vody, dost krájených jablíček, na ochucení buď malou sklenku domácí marmelády nebo džemu ( další variantou je i syrové ovoce )
Jáhly 3x spaříme vařící vodou, abychom je zbavili hořkosti. Po té zalijeme 4díly vody a přidáme na plátky pokrájená syrová oloupaná jablíčka a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut. Nemícháme, jinak se začnou jáhly připalovat. Rozmixujeme s džemem nebo ovocem. Necháme vychladit ve skleničkách či miskách ;) 



Dobrou chuť 
Mokopa



4 komentáře:

  1. Sbíhají se mi sliny na lahodný dezert.

    s milým pozdravením.. pher

    OdpovědětVymazat
  2. Skúsim:-)
    Jáhly sú u nás pšeno, pohánka bez šupky, ak sa nemýlim:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,jáhly jsou pšeno ;) Vychlazené je to jako zmrzlina ... dobrou chuť ♥ Mokopa

      Vymazat
  3. Tak to je krásný a jednoduchý recept. Děláme často ráno jáhlovou kaši, ale tento dezert bude dětem chutnat o to víc!

    OdpovědětVymazat