Kejt,to nás také čeká ji otrhat až plně dozraje,kompotovala jsem ji se skořicí, je to výborné k sýrům,a nejvíc to chutná k hermelínovým typům.Letos bych ráda vyzkoušela jeřabinky moštovat. Mám parní odšťavňovač co mívali babičky :o) vyzkoušela jsem ho na rybízu a je to skvělé... pa Mokopa
Letos jsem zkusila udělat totéž co s černým rybízem - konzervaci za studena. Rozmixovat a míchat s cukrem do zrosolovatění. Není to ta chuť jako rybíz, je trpčí, ale dobrá. Zůstávají všechny (skoro všechny) vitamíny.
A děláš z ní něco?Nám se náš stromek ohýbá úplně jiným směrem, ale ještě mě zpracování jeho plodů čeká...
OdpovědětVymazatKejt,to nás také čeká ji otrhat až plně dozraje,kompotovala jsem ji se skořicí, je to výborné k sýrům,a nejvíc to chutná k hermelínovým typům.Letos bych ráda vyzkoušela jeřabinky moštovat. Mám parní odšťavňovač co mívali babičky :o) vyzkoušela jsem ho na rybízu a je to skvělé... pa Mokopa
OdpovědětVymazatLetos jsem zkusila udělat totéž co s černým rybízem - konzervaci za studena. Rozmixovat a míchat s cukrem do zrosolovatění. Není to ta chuť jako rybíz, je trpčí, ale dobrá. Zůstávají všechny (skoro všechny) vitamíny.
OdpovědětVymazatděkuji za informaci ... S radostí Mokopa
Vymazat