Chvála černé arónie

...letos se půvabný stromek černé arónie
 ohýbá k zemi pod bohatou úrodou velkých plodů

 



(pozn. článek z edice Knihovna časopisu  Květy z roku 1983 )

Komentáře

  1. A děláš z ní něco?Nám se náš stromek ohýbá úplně jiným směrem, ale ještě mě zpracování jeho plodů čeká...

    OdpovědětVymazat
  2. Kejt,to nás také čeká ji otrhat až plně dozraje,kompotovala jsem ji se skořicí, je to výborné k sýrům,a nejvíc to chutná k hermelínovým typům.Letos bych ráda vyzkoušela jeřabinky moštovat. Mám parní odšťavňovač co mívali babičky :o) vyzkoušela jsem ho na rybízu a je to skvělé... pa Mokopa

    OdpovědětVymazat
  3. Letos jsem zkusila udělat totéž co s černým rybízem - konzervaci za studena. Rozmixovat a míchat s cukrem do zrosolovatění. Není to ta chuť jako rybíz, je trpčí, ale dobrá. Zůstávají všechny (skoro všechny) vitamíny.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky